GEWAAGD PROEFLOKAAL | ARNHEM

Het prachtige Waaggebouw in Arnhem stond al een paar jaar leeg toen horecaondernemer Lion Hermsen  (Momento-Arnhem) besloot om er nieuw leven in te blazen. Er moest een ontwerp komen waarbij rekening gehouden werd met de originele kenmerken van het pand en deze op een mooie manier tot zijn recht laten komen. De vide die erin zat is er zeer bewust uitgehaald. Deze zorgde er namelijk voor dat het erg donker werd en daardoor het gevoel gaven van een bedrukte sfeer. Toen de vide eruit was kwamen de prachtige grote ramen aan de voorzijde tot hun recht en de ruimtelijkheid die het met zich meebracht was adembenemend. 

Het restaurant heeft een volledig nieuwe indeling gekregen, waarbij de bar op een centraal punt is gevestigd. De houten vloer en originele stenen inleg zijn behouden gebleven. De muren aan de straatkant zijn uitgebijteld tot de bakstenen. Dit zijn de enige twee originele muren van het pand, het plafond en de overige muren zijn tijdens de tweede wereldoorlog verwoest. De originele waag is behouden gebleven. 

Gewaagd Proeflokaal heeft een eigentijds industrieel karakter gekregen. Op de wanden is Buffelleer aangebracht van Alphenberg Leather. De liftschacht is voorzien van speciaal oxidatie stucwerk van Dofine. De tafelbladen zijn gemaakt van hout afkomstig van oude treinwagonstellen en de bijzondere wijnwand van corten staal. Overige gebruikte materialen zijn o.a. marmer, kalkverf, en Spaanse tegels. 

Gewaagd proeflokaal Arnhem horeca interieur ontwerp advies en styling 1.jpg
Gewaagd proeflokaal Arnhem horeca interieur ontwerp advies en styling 2
Gewaagd proeflokaal Arnhem horeca interieur ontwerp advies en styling 3
Gewaagd proeflokaal Arnhem horeca interieur ontwerp advies en styling 4
Gewaagd proeflokaal Arnhem horeca interieur ontwerp advies en styling 5
Gewaagd proeflokaal Arnhem horeca interieur ontwerp advies en styling 6
Gewaagd proeflokaal Arnhem horeca interieur ontwerp advies en styling 7
Gewaagd proeflokaal Arnhem horeca interieur ontwerp advies en styling Alphenberg 8
Gewaagd proeflokaal Arnhem horeca interieur ontwerp advies en styling 9
 

Copyright 2018 Lenny Combé Design