IMM COLOGNE

De interieur en designbeurs in Keulen wordt gezien als de toonaangevende vakbeurs voor de meubelindustrie. Het presenteert de nieuwste wereldwijde meubels en interieur design trends voor het komende seizoen en inspireert elk jaar met nieuwe innovaties. Tegenover het beursgebouw is Design Post Keulen gesitueerd en  zeker de moeite waard om een keer te bezoeken. Hier staan een aantal topmerk met hun laatste ontwerpen, zoals Agape, Arper, Carl Hansen & Son, Gelderland, Linteloo, Monis, Pilat&Pilat en Moroso. 

Dit jaar zien we dat de velours-trend zeker nog niet ten einde is gekomen, sterker nog, het lijkt wel alsof de trend zich dieper nestelt in de wereld van de ontwerpers. Het dominerende roze kleurpallet van het laatste seizoen heeft plaatsgemaakt voor zachtere aardse tinten zoals terra-cotta, mosterdgeel en mosgroen. Ronde vormen zien we overal terug. het zorgt ervoor dat het geheel wat vriendelijker en samenhangender oogt.

Een standaard vloerkleed blijkt uit de tijd; ik heb veel kleden gezien waarbij veel aandacht is besteed aan vorm, kleurencombinaties en textuur. 

Keulen 2018-1.jpg
Keulen 2018-2.jpg